Ķirbjus plaši izmanto kulinārijā. No tā var pagatavot daudzus ēdienus, sākot ar sātīgu putru un beidzot ar vieglu desertu.
Ķirbis nodrošina organismu ar C vitamīnu un B grupas vitamīniem. Tas satur arī lielu daudzumu pektīna, kalcija, karotīna, dzelzs un vara.
Ķirbis satur arī cinka sāļus un E vitamīnu, kas palēnina novecošanās procesus. Tāpēc, pievienojot šo spilgtas krāsas dārzeni saviem ēdieniem, jūs padarīsiet tos veselīgākus.
Ķirbis maizei piešķir ļoti labu garšu un krāsu. Izmēģiniet to pagatavot pēc mūsu receptes.
Sastāvdaļas:
1 kg ķirbis
50 g rauga
0,5 tējkarote sāls
5 ēdamkarotes augu eļļa
5 ēdamkarotes cukurs
1 kg miltu
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- “Kāpēc? Jo cilvēkam ir interesanti?”: latvietis pieradinājis lapsēnu un soctīklos rāda abu ikdienu (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Tiklīdz likumsargs šo pamanīs, no problēmām nevarēs izvairīties: stāstu šoferīšiem kā nepiesaistīt uzmanību uz ceļaby Sandra Vīgante
- Netaisiet manikīru trešdienā, jo tas ietekmēs jūsu maciņu: manikīra kalendārs septembrimby Laura Andersone