Ķirbjus plaši izmanto kulinārijā. No tā var pagatavot daudzus ēdienus, sākot ar sātīgu putru un beidzot ar vieglu desertu.
Ķirbis nodrošina organismu ar C vitamīnu un B grupas vitamīniem. Tas satur arī lielu daudzumu pektīna, kalcija, karotīna, dzelzs un vara.
Ķirbis satur arī cinka sāļus un E vitamīnu, kas palēnina novecošanās procesus. Tāpēc, pievienojot šo spilgtas krāsas dārzeni saviem ēdieniem, jūs padarīsiet tos veselīgākus.
Ķirbis maizei piešķir ļoti labu garšu un krāsu. Izmēģiniet to pagatavot pēc mūsu receptes.
Sastāvdaļas:
1 kg ķirbis
50 g rauga
0,5 tējkarote sāls
5 ēdamkarotes augu eļļa
5 ēdamkarotes cukurs
1 kg miltu
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Sulīga petūniju ziedēšana bez problēmām – viena slepena sastāvdaļa ļaus iegūt greznus krūmusby Anete Goba
- Ja ieliksiet dēlam tādu vārdu, viņš izaugs par staltu vīrieti: 13 seni vīriešu vārdi, kuru nozīme ir “drosmīgs”by Laura Andersone
- Dziednieks Kārkliņš dalās ar padomiem, kā vasaras saulgriežu laikā atbrīvoties no negatīvas enerģijas un ļaunas acs ietekmesby Sandra Vīgante